Kategoriler
Acil Çıkış Yönlendirme Levhaları Tabelası

Acil Çıkış Yönlendirme Levhaları Tabelası

23.01.2021
Acil Çıkış Yönlendirme Armatürleri Teknik ve Genel Bilgileri

Acil Çıkış Yönlendirme Levhaları 

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 

ACİL DURUM YÖNLENDİRMESİ

Madde 73- (1) Birden fazla çıkışı olan bütün binalarda, kullanıcıların çıkışlara kolaylıkla ulaşabilmesi için acil durum yönlendirmesi yapılır. Acil durum hâlinde, bina içerisinde tahliye için kullanılacak olan çıkışların konumları ve bina içerisindeki her bir noktadan planlanan çıkış yolu bina içindekilere gösterilmek üzere, acil durum çıkış işaretlerinin yerleştirilmesi şarttır.

(2) Yönlendirme işaretlerinin aydınlatması 72 nci maddede belirtilen özelliklere sahip acil aydınlatma üniteleri ile dışarıdan aydınlatma suretiyle yapılır veya bu aydınlatmada, aynı özelliklere ve içeriden aydınlatılan işaretlere sahip acil durum yönlendirme üniteleri kullanılır.

(3) Acil durum yönlendirmesinin normal aydınlatmanın kesilmesi hâlinde en az 60 dakika süreyle sağlanması gerekir. Kullanıcı yükünün 200’den fazla olması hâlinde, acil durum yönlendirmesinin çalışma süresinin en az 120 dakika olması şarttır.

(4) Yönlendirme işaretleri; yeşil zemin üzerine beyaz olarak, ilgili yönetmelik ve standartlara uygun sembolleri ve normal zamanlarda kullanılacak çıkışlar için “ÇIKIŞ”, acil durumlarda kullanılacak çıkışlar için ise, “ACİL ÇIKIŞ” yazısını ihtiva eder. Yönlendirme işaretlerinin her noktadan görülebilecek şekilde ve işaret yüksekliği 15 cm’den az olmamak üzere, azami görülebilirlik uzaklığı; dışarıdan veya kenarından aydınlatılan yönlendirme işaretleri için işaret boyut yüksekliğinin 100 katına, içeriden ve arkasından aydınlatılan işaretlere sahip acil durum yönlendirme üniteleri için işaret boyut yüksekliğinin 200 katına eşit olan uzaklık olması gerekir. Bu uzaklıktan daha uzak noktalardan erişim için gerektiği kadar yönlendirme işareti ilave edilir.

(5) Yönlendirme işaretleri, yerden 200 cm ilâ 240 cm yüksekliğe yerleştirilir.

(6) Kaçış yollarında yönlendirme işaretleri dışında, kaçış yönü ile ilgili tereddüt ve karışıklık yaratabilecek hiçbir ışıklı işaret veya nesne bulundurulamaz.

(7) Yönlendirme işaretlerinin hem normal aydınlatma ve hem de acil durum aydınlatma hâllerinde kaçış yolu üzerinde bütün erişim noktalarından görülebilir olması gerekir. Dışarıdan aydınlatılan yönlendirme işaretleri aydınlatmasının, görülebilen bütün doğrultularda en az 2 cd/m olması ve en az 0.5 değerinde bir kontrast oranına sahip bulunması şarttır.

 

ACİL ÇIKIŞ LEVHALARI STANDART KULLANIMLARI

Fosforlu (aydınlıkta ışığı depolayan, karanlıkta yansıtan) Folyo

Fosforlu folyolar, gelen ışık enerjisini emerek depo eder, aydınlatma olmadığında ise kademeli olarak yansıtır. Doğal ve suni aydınlatma kaynakları bu malzeme için şarj görevi yapar. Aydınlatmanın yapılamadığı acil durumlarda insanların karanlıkta yönlerini bulabilmelerini sağlar. Bu sayede karanlık koridor geçit ve merdivenlerden çıkış sağlanır.

 

ACİL ÇIKIŞ LEVHASI GENEL ÖZELLİKLERİ

* Elektrikler kesildiğinde otomatik devreye girer 3 - 4 saat çalışma süresi vardır.

* Kullanım alanları: iş yerleri, imalathaneler, apartmanlar, fabrika ve tesisler, hastahaneler, alışveriş merkezleri, okullar, devlet daireleri.

* Asma halkaları ile tavana monte edilir. Elektriğin devre dışı kaldığı durumlarda yaydığı ışıkla karanlıkta yolunuzu bulmanıza yardımcı olur.

* Ürünlerde 6 Led mecut olup, 1.2 volt şarj edilebilir pil ürünlere dahildir.

* Çift yönlüdür.

Ebatlar: 14cm Yükseklik x 35 cm En x 2,5 cm Derinlik

 

ACİL ÇIKIŞ LEVHASI TEKNİK ÖZELLİKLERİ

* 6 x LED - Yeşil led ampül şarjlı

* Sürekli Yanma, Enerji Kesintisinde Çalışma Süresi 3 - 4 Saattir.

* Maksimum 3W Güç Tüketimi

* Besleme Gerilimi : 220V

* IP20

* Güç/Şarj/Hata Göstergeli

* Test Butonu

* 1,2V 600mA Şarjedilebilir Ni-Cd Pil

* Parlaklık:56-130 cd/m2

* Sertifikalar: CE 

* Koli Adeti:20 

 

DİKKAT !!! İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ MEVZUATINA UYGUNDUR. (*) 23 Aralık 2003 tarih ve 25325 sayılı Resmi Gazetede yayımlanmıştır. Yeşil zemin üzerine beyaz piktogram (yeşil kısımlar işaret alanının en az % 50 sini kapsayacaktır) Exit acil çıkış levhalarımız; güncel iş güvenliği normlarına ve yönetmeliğine uygundur.

Kullanım alanları: iş yerleri, imalathaneler, apartmanlar, fabrikalar, endüstri tesisleri, hastahaneler, dolum tesisleri, alışveriş merkezleri, okullar, devlet daireleri. Asma halkaları ile tavana monte edilir. Elektriğin devre dışı kaldığı durumlarda yaydığı ışıkla karanlıkta yolunuzu bulmanıza yardımcı olur.